Czekoladowy bananowiec 1. Banan- 330 g 2. mąka gryczana- 120 g 3. kakao- 30 g 4. mleko- 160 ml 5. whey 30g 6. 1 jajo 7. łyżeczka proszku do pieczenia banana zblendować z jajem. dodać resztę składników i zmiksować na gladką masę. piec ok. 35 min w 180 stopni. ja posypałam jeszcze sezamem.
[...] do bialek jajecznych pozyskiwanych z tzw proszku jajecznego. taki proszek jajeczny posiada zmienione struktury bialkowe powstale na skutek wysokich temperatur /porownywalnie jajo na miekko jest lzej trawione niz jao na twardo/ ktore to struktury na skutek geometrycznych skrecen sa trudno dostepne dla jelitowych enzymow trawiennych, peptydy [...]
może dorzuć do masy twarogu lub dodatkowe jajo/białko jaja ? :) z twarogiem nie wiem czy pisałem, też wyszło mi fajnie, jak dodałem proszku do pieczenia to zrobiło się podobnie, jak by dodać do tego trochę mąki(pisałem wcześniej) - po prostu takie puszyste Zmieniony przez - wssk w dniu 2010-10-26 23:19:54
zrobiłam bułki, miałam wrzucać przepis, ale mówię sprawdzę najpierw czy nie zdubluję i przeczucie miałam dobre %-) bardzo podobne zrobiłam - 200g twarogu, 1 jajo, 10g babki jajowatej, 15g siemienia lnianego, łyżeczka proszku do pieczenia, sól i 10g oleju kokosowego /SFD/2017/8/4/84c5b9919aa84dd79305eae9bdb54b53.jpg Zmieniony przez - [...]
[...] Piec w temp.180-200C ok.55min. Ciasto migdałowe z jagodami Składniki 25 dag świeżych lub mrożonych jagód. Ciasto: po 25 dag masła, mąki i mielonych migdałów, 15 dag cukru, jajo, szczypta mielonych goździków, łyżeczka cynamonu. Zalewa: 3 jaja, po 100 ml jogurtu i śmietanki, 2,5 łyżki cukru Składniki ciasta zagnieść i włożyć na godzinę do [...]
[...] Twarozek lepiej nie. 10:00 (w pracy) W-68 B-7 T-5 banan 150gr - nie polecam, wysoki IG jogurt 150 gr - naturalny nieslodzony OK jabłko 100 gr -- jablko OK moze byc jajo albo kawalek piersi kurczaka, kabanos, ser zolty. Brakuje bialka i troche tlusczu. 13:00 ( w pracy) W-0 B-15 T-13 2 jajka OK, ale troche za malo kcal, cos jeszcze, np [...]
ale zes sie chłopie rozpiał sredniej wielkosci jajo to 60g, czyli jedząc jakies 7jaj w posiłku masz ponad 40g dobrej jakosci białka które stanowczo jest lepsze od proszku zdr
Ja robię bardzo podobny 100 g maki ryżowej 50 g jaglanej ok 135 g banana 125 g jogurtu naturalnego 1 jajo mała płaska łyżeczka mieszanki proszku i sody ksylitol lub stewia do smaku Ostatnio zabrakło mi maki ryzowej, to dałam wiecej jaglanej i tez było OK. Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 2017-03-24 21:37:39